Rejection doesn't hurt, expectation does. Lie doesn't kill, denial does. 'Forget' doesn't heal, 'Forgive' does

Sunday, 9 November 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       

3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!

Wednesday, 5 November 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy

‘Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak‘

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Sunday, 19 October 2014

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

                                                            Hai korang, bloggers!!
Assalamualaikum dan selamat malam :)
Tetiba saya bersemangat sgt nak join GA setelah lama sgt fokus untuk final exam. Scroll punya scroll pastu ternampak GA by MG. Ya Allah, saya excited gila. This is my second time joining Giveaway by MG. Ada juga peluang untuk saya join lagi giveaway anjuran MG. Serius, best sangat berurusan giveaway dgn MG. I love it XD. Jadi, guys ini GA yg saya cakap tu.....
                                                                                  .
                                                                                  .
                                                                                  .
                                                                                  .
                                                                                  .
                                                                                  .

                                  
                                                        Klik sini, banner perfume

Givaway ni berlangsung sehingga 11/11/2014

Haaaaa, part ni mesti korang suka. Part hadiahlah maksud saya :)
Pemenang berpeluang mendapat 1 set miniture perfume CHANEL. Apa? omg omg the brand tak asing lagi daripada bualan orang Malaysia kan? yeah!!
Bukan tu jelah, MG sgt baik hati nak bagi variety shawls kepada 20 orang pemenang bertuah.
Macam tak percaye je kan sbb syarat mudah sgt. Nak tau syarat boleh lawat blog MG.
Hurry up guys.... :)
Have a nice day




First Giveaway By Syafiyahluv.com

                                                            Assalamualaikum w.b.t

                 Korang bosan? Tak tau nak buat apa? Rajin- rajinkanlah tangan awak, awak semua                              untuk join giveaway ni. Haaa untuk yg biasa join GA, kalau banyak hadiah, banyaklah
               terms aka syarat yg kena patuh kan. Jadi, bila korang nak joinn GA ni tk perlulah sakit tgn,
         sakit otak, sakit kepala nak buat benda tu sebabnya, hadiah GA ni banyak tp syarat sikit sangat.          Excited gittew!!                                                  
                                                                                   .
                                                                                   .
                                                                                   .
                                                                                   .
                                                                                   .
       
                                     
                                                               Klik sini ◕‿◕

Masa : 2 OKTOBER 2014- 31 OKTOBER 2014

Hadiah :
1. OSTEMATRIX x 2 BOTOL
2. ALFALFA (L) x 2 BOTOL
3. NURSING PONCHO x 2 HELAI
4. TUPPERWARE MICKEY MINNIE x 2
5. CHEWABLE VIT C x 1
6. PEPPERMINT GINGER x 1
7. SHAWL x 5 HELAI (SPONSOR BY - JUNAIDAWATIE)

Sekian :)
                                  
                                                              -GIVEAWAY TAMAT-

G.A Daisy Shawl by Tea&Coffee's Lover

Bismillahirahmanirahim....
Hai. Bloggers semua ada free time pastu bingung tk tahu nak buat apa? Same goes to me :) Scroll down dekat reading list tetiba terjumpa contest ni. Wah excited gila. Sebab apa?
                                                                                   .
                                                                                   .
                                                                                   .
                                                                                   .

                              
                                                                Klik sini untuk join

Sebab shawl tengah popular sangat di Malaysia ni. No doubt, this shawl attracts my heart also. Bagi penggemar shawl, bolehlah join GA ni mana tau rezeki awak menang kan :)
                                                       Hurry up girls !!!
Hurry up girls !!!                                                                       Hurry up girls !!!

mwah mwah mwah ◕‿◕

                                            
                                   

Mini Giveaway by Syira Lokman

                                                     Assalamualaikum hai korang!!!
For long time, I don't join any giveaway T.T and I miss to join it. Saya nk introduce korang jom lah join GA by blogger molek ni. Giveaway ni bermula daripada 18 OKTOBER 2014- 23 OKTOBER 2014. Hurry up okay :)
                                               
                                                                  Klik sini untuk join

Hadiah yang ditawarkan amatlah lumayan seperti :

Bloglist Oktober hingga Disember x10 [Syira]
Novel Dia Sahabatku dan Mini Notebook x1 [Hazimah]
Shawl manik juntai x1 [Shalimar]
Slimfast 1 kotak x1[Mira]
Lace handsock x1 [Zuhaira]
Handsock x2 [Liya]
Sophie Magic Pink Cream [Aenoyou]
Blog review x3 [Wani]
RM5 x1 [Miera]
Topup RM10 x2 [Hafizah]
Topup RM5 x3 [Farah]
Topup RM10 x3 [Nia]
Topup RM5 x 2 [Farihan]

Hadiah misteri x2 [Ruqaiyah]

1 TOP REFERRAL
Herbal Blend Multi-Purpose cream shaklee RM27.50 - [Norazua]
Blouse x1 [Maya]

Tunggu apa lagi haa?
patttttt !!!! 

Okay baebae = bye bye 
Peace yaw   ✌ 
                                               
                                                              -GIVEAWAY TAMAT-

Tuesday, 14 October 2014

People Change. Instead, Memories don'T


HEY GUYSSSS!!!





Ni semua gambar Throwback, tahun ni gak tapi lupa pulokk bila tarikhnya. Kitorang, pelajar 2kAA ada lawatan pergi putrajaya. Tak silap ada pergi kilang coklat Beryl's. Best lah juga. Tapi biasalah masa ni untuk gather, cheer up tapi lain pula jadinya. Everyone with their own smartphone. However, it's just throwback. Nothing can repeat to cover it to be amazing trip orrr.. errr again.. hm sobs sob

Classmates


\














My Exostans aka Shakirah, Wardina and Alisya. There'all so funny especially Shakirah. She cries while laughing. We're soulmate 



With whom I ? She's Fazira. She's annoying but sometimes get me laugh. Not bad at all. Ada satu insiden ni aku tkkn lupa apa yang dia buat sampai aku nangis pfft.. --" But, It's ok I forgive her.









That's all from me. Thank you :D


Monday, 13 October 2014

Usaha Tegar si Bodoh daripada Gagal Selamanya

             Hello bloggers! Assalamualaikum
Wahhhhhh mmg dh lama gila ah kan tk update blog. Bukan apa, kekangan masa mendorong hamba berbuat sedemikian hehehe cehhwahh.. Harini pun selepas kemas rumah barulah ada mood nk tulis entri. Harini pun dpt cuti free sbb pelajar form3 ada exam PT3 kan.. *Ya Allah, tahun depan turn aku pula.. Adehhh*Mana tknya, last year exam selama 2 minggu menghalang aku nk memanjakan diri dgn belog walaupun sekejap. Haisehhhhh takpe2.. Ku kuatkan jiwa dan raga ni menerima suratan takdir. *wah dramatik sehh*

SERIOUSLY, I'M FED UP FACING ALL THE BOOKS. Every morning, after waking up, quickly I grab the book then learn while remember. It's mostly bored ughhh em nevermind... Andddddd... Finally now, it's end up. Omg I'm so happy alhamdulillah..

"cause I'm happy clap along if you feel" *Tudung saya pakai tu bestie aka Firzanah
yg bagi okay time birthday saya yg lepas awhh thank you

                                             

       Tunggu punya tunggu jeng jeng.... Results keluar.. Lek luuuu baru dpt 4 paper mcm B.Arab, Geografi, Mathematic dan Sejarah. Alhamdulillah not bad. I'm so grategul. *The other result's news, I'll be post in next entry guyss so, STAY TUNE!!!! In Shaa Allah* My hard efforts I did before this give me something brilliant. Wowwwwzz..
      Papepun, Hm aku masih risau nk tunggu 5 result subjek lain ni dapat. Aku tk letak harapan tinggi pun sbb takutnya frust menonggeng kalau tk dpt keputusan yg diidamkan. Pada hakikatnya, ini perkara biasa yg dialami setiap pelajar. Yes I should ask you" Who don't want flying colors results? Nobody, right?" Yep...
      Setelah penat lelah belajar selama setahun dan struggle 2 minggu, ya haruslah setiap pelahar nak keputusan yg membanggakan ibu bapa dan guru serta tk menghampakan perasaan diorang kan? Kadangkala, bila tak dapat score A mestilah stress. Lagi2, bila tengok kawan lain semua bersorak kegembiraan meraikan keputusan terbaik mereka. Ini juga yg dilalui oleh aku bila tk dapat keputusan sebaik mereka.
          Ok tapi....
Sampai bila nak terus mengenangkan keputusan cenggitu kan. Jgn asyik tertanya-tanya orang camne engkau boleh dapat keputusan teruk cmtu. Tanya diri. Kalau orang sibuk bagi kata semangat kat kau tapi still dengan perangai sama tak nak ambil iktibar dan berubah em mmg haremmm lah nak dapat keputusan okay. So MOVE ON !! Kalau menangis air mata darah pun, bkn keputusan tu boleh bertukar pun kan *kengkonon melakonkan watak cerita dongeng* SAMA SEKALI TIDAK !! Kekadang terdetik dalam hati "Eyyy apasal lah aku tk boleh dapat keputusan sebaik dia, padahal aku belajar dgn usaha lg gigih daripada si Peah tu"" Aku tengok dalam kelas, Peah tu bkn fokus pun. Selalu je main, bercakap, buat bising. Tak pernah pun study" psstt.. Jangan sesekali ikut cara orang lain.
Contoh:
-Si Peah lari sejauh 200m dalam masa 10 minit. Dia kat rumah selalu berlatih untuk tingkatkan stamina. Peah juga pergi taman setiap hari semata nak lari satu taman.
-Si Jemah lari sejauh 200m dgn mencatat masa 25 minit. Tak pernah tinggal seminit pun si jemah ni cari strategi nak lari laju. Sentiasa mencari strategi. Sampai masa pertandingan pun tk pernah lupa strategi.
Konklusi :
Apa kelebihan Peah ni boleh kalahkan Jemah? Perasan tak, Peah ni jenis yg kuat berusaha dan berlatih. Manakala Jemah ni pula gigih cari strategi tapi tk pernah nak cuba berlari satu padang ke. Selalu dgn strateginya. Fikirkan...
   
               Tuntasnya, usaha yang lebih akan mendatangkan hasil yg lebih. Tapi, bkn senang kan nak move on. Setakat engkau berazam nak jdi top3 students itu ini, cari tips macam2 tapi tk kerja lebih tk gunalah kan. Nak berjaya, hati kena kental. Aku pun bkn jenis yg cepat catch up apa yg cikgu ajar. Blurr juga lagi2 waktu math hehehe.. Yg penting usaha. Aku pun pernah jatuh masa dulu. Ya Allah, nak bangun kemain susah.  Bukan nak berlagak, tapi siapa aku hari ni, aku pernah je dpt results D dulu. Pengorbanan guru lah yg mencerminkan siapa aku kini. Cehh
               Cerita panjang lebar tapi aku tak bagi tips macam mana nak move on dan berjaya pun tk guna. Ada orang dah move on pun tp tk pernah berjaya. Maknanya apa? Allah sedang uji kesabaran kau berusaha untuk capai keinginan tu. Mungkin Allah tk bagi kejayaan tu sekarang, tp mungkin bila time kau dah dewasa, kau ada rumah besar, kereta mahal jenama Honda haa nikmat kan. Kejayaan kau tu sebenarnya hasil daripada usaha keras yg kau buat dulu. No one knows that. Allah akan bantu hambanya kalau dia ingat padaNya dan sentiasa berusaha.
 
                                    


  • Buat refleksi
Refleksi ni apa? Refleksi ialah satu tindakan untuk kesan kelemahan dan kelebihan diri. Refleksi ni amatlah penting sebelum kau nak buat papepun. Kekurangan kau ni susah nak luangkan lebih masa dengan belajar. Kelebihan kau pula selalu luangkan masa dgn handphone. Aku rasa kalau nak dorong minat belajar pun boleh study dekat internet. Cara ni berkesan sbb sambil kau main twitter, instagram bolehlah jengah kejap dkt google study pasal science ke kan. Secara tak langsung kau dapat 2 manfaat. Belajar sambil bersosial.


  • Susun strategi

 Strategi maksud aku kat sini senantiasalah cari tips, cara nak belajar. Selalunya aku akan search tips pasal nak dapat mood belajar dan tips berubah dkt wikihow. Bolehlah google ke situ. Tapi wikihow ni fully english lah. Takpelah, korang google translate kan boleh. Well, arena permodenan ni kan maklumat hanya di hujung jari. Bagi siapa yang ada jadual hidup dan boleh follow semua activities tu bolehlah gubal sikit kasi tambah waktu belajar. Mcm aku ni ada jadual tp tk pernah buat. Janganlah contohi saya budak pemalas ni!!!! Yang penting, jgn malas nak catat tips tu semua. Kalau ada otak geliga, bolehlah hafal tips tu okay kehkehkeh..


  • Berazam dan buat

Senang je nak berazam ni. Tarik nafas dalam dalam dan berazam. Dalam satu hari pun ko boleh berazam nk buat mcm2 kan. Tapi kalau ada azam tapi tk buat tk boleh pakai juga. Manusia ni boleh berubah dalam masa 7 hari sekurang-kurangnya. *ini fakta bkn auta* cuba engkau berazam dan exercise buat benda yg kau tak pernah buat. Contohnya belajar 2 jam sehari. *psst.. Aku pun tk prnh buat* aku percaya bila next day kau dah biasa, dah tk rasa sengsara dah nak belajar 2 jam tu. Bak kata pepatah alah bisa tegal biasa.


  • Bersabar dan tawakal

Haaa bila dah usaha macam2 tolonglah besabar kalau tk dpt juga keputusan yg diidamkan. Gagal sekali bukan bermakna selamanya gagal. Tawakal tu penting. Kuatkan iman. Kalau boleh sebelum exam tu buatlah solat hajat. Mana tau permintaan kita Allah makbulkan sbb tuhan suka orang yg berusaha dan beriman kepadaNya. Kita kena bersabar dgn istiqamah kalau buat sesuatu. Kalau dah usaha segalanya, serahkan semua pada yang esa.


  • Menerima dengan rela hati dan usaha lagi

Kita boleh guna konsep DUIT. Yelah sape je tak suka dengan duit kan. Boleh shopping memacam nak ikutkan. Ehhhh.... Maksud duit kat sini Doa.Usaha.Ikhtiar.Tawakal.
Kalau keputusan elok, bersyukurlah. Tapi kalau tidak. Tabahkan hati dan keep it up. Lagi satu, jgn letakkan harapan yg sgt tinggi aka overhoping. Jika anda dah usaha untuk tingkatkan gred dari C ke B, cukuplah. Kalau nk terus target A pastu tk dapat memanglah frust. Sikit-sikit, lama- lama jadi bukit. Lepas dah dapat, target lebih sikit. InsyaAllah boleh.
     
Lastly, jangan samakan diri kita dgn orang lain. Jangan nampak dia dapat 90%, kita ni pun yg C terkedek-kedek nak gi kejar 90 tu. Sbb tulah tercetusnya perasaan tekanan dan frust menonggeng. Cukuplah sekadar dapat keputusan yg lebih baik setelah usaha daripada tak dpt langsung. Apa-apa pun all the best to PT3's candidates. Good luck students. Enjoy your life. Sekian daripada saya dak form2 yg lepas beberapa minggu baru dapat buat entri. Bae-bae =bye bye :) have a great day bloggers




Saturday, 13 September 2014

Gedik Itu Apa?

Assalamualaikum bloggers :)
Setelah sekian lama aku asyik layan GA je, cormfirm ah aku rindu nk tulis entri pasal benda lain pula. "Kau tahu tk aku tkde idea nk cerita?! " Serius otak aku beku gila. Kalau ada benda pelik jadi pun aku tk rasa nk update sbb benda tu kt blog cam private ah! Kdg2 tk penting pun! Aku try berhati hati untuk buat entri , takut ada yg sentap hm :( ! Nak jaga sensitiviti orang mmg susah! Contoh : si A tk kisah kalau org kata dia tk cukup tinggi tp si B pula bertentangan pendapat. Bagi dia pula, orang kutuk dia sbb dia tk cukup tumbesaran hahahaha... Tpi nk ikutkan, bgi aku individu rendah ni comel dan awet muda! Katalah, dia form5 tp rupa mcm form2 sbb dia rendah. Tpi, caye ah msti ada yg terasa lg sbb dia ingat dia tk matang. Kesimpulannya, bersyukur dan berbanggalah dgn diri anda! BE YOURSELF ! YOU ARE PERFECT JUST THE WAY YOU ARE! DON'T KEEP JUDGING YOURSELF! APPRECIATE ON WHAT YOU HAVE! Jangan pula jadi " yang dikejar tak dapat, yang digendong berciciran" Haaaaa... *Aipppp cerita belum habis! Tadi tu intro je kehkeh*
.
.
Pikir punya pikir... Harini entri aku bertajuk "Gedik itu Apa?" Kebiasaannya, gedik ni dikaitkan dgn perempuan. Kalau lelaki gedik luar biasa ah tu hahaha.. Sbb aku pun perempuan, aku amatlah terkesan 'kalau' ada org kata aku gedik "HEYY, GUA PANTANG" Sesetengah prmpuan tk kisah pun kalau org kata dia gedik atau menggedik tp TIDAK AKU !! Aku rasa mungkin ada yg akn terasa dgn definisi "gedik" yg aku tulis nnt. Aku minta maaf awal2. Agak susah sbnrnya nk kesan yg kita ni gedik ke tk. Kalau nafi diri ni tk gedik langsung, org kata kita bajet bagus pula haihhhh susah. Untuk detect yg kita ni gedik ke tk, selalunya terletak atas orang sekeliling yang memandang. Eh, tpi tkleh gak sbb ni hidup kita tkknlh kena dgr ckp org pula. Jadi, lebih baik kita pilih yg terbaik untuk diri kita iaitu jgn bersikap gedik. Definisi gedik bgi setiap individu adalah berlainan. Ada gedik semulajadi mcm manja dgn parents atau engkau nangis merengek rengek kt ayah sbb tk dpt beli jajan hahahahah *aku* .Tpi boleh jdi kau mmg gedik kalau kau mengadu dkt parents kau cikgu cubit kau sbb kau tk siapkan hw. Jadi GEDIK BERPADA-PADA ! Gedik ni lebih sinonim dgn pergaulan rakan sebaya sbnrnya. *eh, penggunaan capslock bkn sbb aku marah ok tp engkau kena caring lebih sikit dkt part tu hehe* Cerita panjang jela pun tk guna kalau objektif entri tk diutamakan! Cani ah perempuan gedik seperti :

1. Menjerit di khalayak ramai
"Woi jgn salah anggap kalau tetiba sorang minah ni menjerit sbb ada lipas atas kaki dia." Dia bkn gedik tp mmg ada prmpuan yg tkleh hadap lipas. BENCI TAKUT *aku* Maksud menjerit kt sini bila kau saja berbual tp dlm nada teriak dgn puak kau nak kasi semua dgr! Pastu semua pandang kt group kau then perasan korg hotstuffs, cun sbb semua pandang kt korg! Eh jgnlah camtu! Galoknyaaaaaaaa....

2. Ketawa berdekah
Semua org nk hidup happy jadi semua gelak lah kan kalau jumpa kawan2 untuk hilangkan tekanan belajar *ciss, yeke? Tpi, kalau tk stress pun gelak juga! Sama je! Hehehe normal lah. Aku pun suka gelak sampai satu kelas terganggu sbb kdg2 aku gelak over dan bising. Serius aku bkn buat2 tp aku tk perasan hm :'( ! Teruknyaaaaa.. I'm a bad person T.T . Tpi, bgi aku ketawa yg gedik bila geng perempuan tu saja ketawa kuat2 kalau lalu dpn lelaki dan buat2 kelakar. *Aku agk terasa gak dgn statement ni sbb aku suka ketawa huhu tp ketawa tk salah kn asal kau ikhlas, kawal suara gelak dan tk over. I'II TRY MY BEST :)

3. Berkawan tanpa batasan dgn jantina lawan
Aku prnh sentuh sikit topik ni dkt entri ketiga aku tp tk puas lg cerita hehe.. Kebanyakan org akn "cop" kita gedik kalau berkawan lebih rapat, gelak, sembang, belajar dgn lain jantina. Sbnrnya, TAK SALAH BERKAWAN SELAGI TK BERSENTUH, BERTEPUK, BERTAMPAR dgn jantina tu. Eh tpi..jarak perbualan pun kena pandang sbb takut menimbulkan syak wasangka. Kalau dia duduk betul2 tepi kau, kau jauh lah sikit. Tgn jaga sikit. Yang penting, niat kena betul. Study buat cara study, luu sembang buat cara sembang! NO TOUCH XX !!

4. Perhiasan diri over
Ada perempuan yg saja pakai seksi bg laki tertarik iyekkk! Aku tk nk sentuh lebih2 ah! Haa lgi satu yg jenis make up tebal sbb nk nmpk flawless bg laki terpikat phewww! Tolong lah jgn.. :)

5. Couple dan dating
Bila org prmpuan couple, sbnrnya bkn dia je yg gedik tp lelaki pun sama. Aku selalu baca " perempuan gedik je yg rampas BF org" iyekkk dh korg yg couple ni tk gedik ke? Berkawan tu hak semua! Ko bkn ada ikatan apa pun sampai kena jaga pergaulan dia. Lain ah kalau engkau cadang nk kawin dgn dia! Tu pun kalau korg dh ada kerjalah, dh boleh tanggung hidup org lain. Haihh makan pun mak masakkan! Baju pun mak belikan. Duit sekolah pun mak bagi tp ada hati nak bercinta. Ishhh ... Tp aku tk tujukan pada semua couple sbb bkn semua mcm tu. Maaf tau kalau ada yg terasa :) Maaf . Kau cuba berubah dan brfikiran positif :) Mana tahu akn ada yg sedar tk nk couple bila baca entri ni! Haa Alhamdulillah. Aku pun berazam tk nk sekalipun bercouple time belajar. Insya Allah.. :)
Segala yg baik dari Allah dan yg buruk mmg daripada aku. Tu cuma persepsi aku tentang definisi gedik. Sekian... Wasalam :) stay smile

Friday, 12 September 2014

Too Kawaii For You

Assalamualaikum
  
 .
 .
 .
.
klik banner pink cantik untuk sertai

                                    Wahh tengok banner pun semangat nak join. Serius, Farah lebih tertarik nak join giveaway kalau banner cantik gini hahaha *jgn sentap hehe, taktik baru untuk menarik blogger join GA korang tau*. Apa hadiah yang Farhana tawarkan pula? Semestinya menarik sangat !! Don't worry guys :)
Tunggu apa lagi? meh kita join 
Trimas :D

-GIVEAWAY TAMAT-

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Giveaway Saya Nak!

Dimulakan dengan Bismillah, disudahi dengan Alhamdulillah..Begitulah sehari dalam hidup kita, mudah-mudahan dirahmati Allah..hehe cewahhh nyanyi pula
Hi Assalamualaikum :)
HAAA GIVEAWAY !!!
Siapa nak sertai? Jomlah.........
.
.
.
.
                                 
                                                         Klik banner comel untuk join
                       
Hadiah?
First time Farah dgr bila orang buat GA nak bagi RM25 FOR ONLINE SHOPPING *termasuk kos penghataran*. Korang boleh beli mcm2 dgn baucer tersebut tau. Gempak kn? YEAHHHH..
Sekian :)
                                             
                                                     -GIVEAWAY TAMAT-

Saturday, 6 September 2014

2nd Giveaway by Miminadam

Assalamualaikum dan holaaaa bloggers :)

Psst..psst hmm Kalau berblogging, apa perkara yang awk semua suka? Adakah edit blog? Update blog? Tulis entri? Blogwalking? Ha kalau segmen giveaway suka tak? Bohong lah kalau tk suka join giveaway hahaha.. Dahlah free, pstu kalau menang dapat hadiah pula tu pstu, boleh kenal blogger lain pe semua kan. Kalau korang nk tahu, mimi anjurkan giveaway tau untuk para bloggers. Apa lagi? saya join ahh hehehe
.
.
Kenapa saya nk sertai pula giveaway ni? haaa sebab serius giveaway ni amatlah menarik dan tertarik bagi saya. Apa yg buat saya tertarik? Bila saya join GA Mimi, mestilah saya kena follow blog Mimi dann... bila saya baca entri mimi, semuanya best. Banyak kisah menarik tau. Selain itu, syarat yg dikenakan untuk sertai GA pula mmg kaw kaw mudah dan ringkas lah kan. Hujung jari gittew! Syarat mudah, hadiah? Ya Allah, perghh dahlah banyak, cantik dan bermanfaat ! Baik hati nyaa ^_^
                                         
                                                  
                                                        Klik badge cantik untuk sertai
Let's join guys
Sekian...      
                                                       
                                                               -GIVEAWAY TAMAT-

" Giveaway Merdeka 57 by Mawar Biru "

Assalamualaikum bloggers semua :) hi
31 Ogos 2014 yang lalu, kita baru je sambut Hari Kemerdekaan Malaysia yg ke-57 bukan? Farah nk tanya ni apa tema kemerdekaan kali ni? *sape dapat jawab diaaa...... warganegara yg unggul * acecehh ayat hakuuu hehehe.. Tema tahun ni ialah Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta. Farah pernah trfikir tau mungkin tema kali ni diambil daripada lagu Warisan iaitu nyanyian Allahyarham Sudirman. Mungkinkah? jeng jeng jeng..
.
.
Untuk pengetahuan semua, Kak Lisa ada buat giveaway tau untuk kita semua sertai sempena bulan Kemerdekaan ni.. Boleh bayangkan tk semangat patriotisme kak Lisa? ha nak tau Giveaway apa......? Proudly present.....
.
.
 Giveaway Merdeka 57
                                  MERDEKA MERDEKA MERDEKA !!                                                        

Saya menghargai kemerdekaan dengan cara menjadi warganegara Malaysia yang mengingati jasa para pejuang berjuang mati-matian untuk negara tercinta, mengharumkan nama Malaysia dan sentiasa berkelakuan baik untuk menjaga imej negara Malaysia serta hubungan perpaduan antara kaum.
Sekian..
Salam perjuangan :)

(( GIVEAWAY TAMAT))

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 
                                                                  .
                                                                  .
                                                                  .
                                                                  .
                                                                  .
                                                                  .
Ha dh nampak Giveaway baik punyaaa ni korang tunggu apa lagi? AMARAN!! "Jangan tengok je, join lah cepat " hohoho hurry up semua..
sekian...
                    ((GIVEAWAY TAMAT))

Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com


Assalamualaikum

Dengan ini, dilancarkan Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com

Bermula 9 pagi 1 September dan akan tamat pada 12 malam 10 September 2014

Tujuan giveaway ini :  Untuk memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging serta dapat juga menambah rakan-rakan baru dalam list follower anda. 

Sila FOLLOW BLOG mereka :


Sila LIKE PAGE mereka :


Sila FOLLOW IG mereka :
[nor_farihan] [aimimiddleton] [shidaradzuan] [ct aman] [huda] [asha]

Senarai Hadiah :
Goodie Beg - 40 pemenang (Mama)
Top up RM 10 - 9 pememang
Top up RM 5 - 5 pemenang
Wang Tunai RM 30 - 2 pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee - 1 pemenang
Potrait - 2 pemenang
Novel - 1 pemenang
Shawl - 5 pemenang
Fridge Magnet + Bookmark LE - 3 pemenang
Button Bagde + Bookmark LE - 2 pemenang
Agent Dorship Sophie - 20 pemenang
Brooch - 2 pemenang
Header Blog - 1 pemenang
Keychain - 1 pemenang
Buku Motivasi - 1 pemenang
Coin Purse dan Bookmark - 3 pemenang
Nota : Diharap semua peserta dapat memenuhi syarat yang ditetapkan, dan enjoy blogwalking oke!
sekian :)
(( GIVEAWAY TAMAT ))