Rejection doesn't hurt, expectation does. Lie doesn't kill, denial does. 'Forget' doesn't heal, 'Forgive' does

Wednesday, 30 December 2015

10 LITTLE THINGS ABOUT ME HEHEHE #Part2

Annyeonghaseyo !! ehh lupa lak... Assalamualaikum :)
Today is day364 of 2015 ... hmm amacam ?? sedih tak ? lagi sehari je nak masuk 2016 haa tak taulah apa yang akan jadi pulak 2016 ni .. Haraplah segala urusan dipermudahkan aamiin.. Haa lama dah tak blogging huhuhu..                                
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
Okay ini kali kedua aku kena tag untuk jawab pertanyaan dari sorang blogger.. YAYYYYY... thanks for tagging huhu i loikeee . tak sabarnyaaaaaaaa nak jawab aaaa.. Sorry sebab lambat jawab soalan awak tu eh :) ... btw, HIIIIIIII Ezza :D Happy new year and nice to know you.
                                                                           
                                                                              .
                                                                              .

10 Questions by EZZA :
.
.

Here I go for 10 Answers weheeeee :

1) Kartun yang paling disukai 

Dora & The Explorer kot. fuhhh memang syok habis. Bila balik sekolah je mesti layan kartun tu. Cute je Dora dgn Boots.


2) Cerita cinta ke thriller ? Reasons ?

Bergantung dekat cerita tu. Saya layan je apa2 cerita asalkan best heheheh...


3) Suka melancong ? Kat mana ? Alasan ?

Uihhhhhhh ni soalan paling best !! Mestilah sukaaaaaaaaa xD...  Ni lah cara nk release tension study kan... Serius kalau boleh saya nak pergi lagi Kinabalu Park dekat Sabah tu.. Memang lawa gila tempat tu ! tenang pastu sejuk je. Tak taulah nak describe cantik camne tempat tu. Kalau boleh nak tinggal je kat situ hahahahaha.. Kalau ada rezeki, pergi lah tempat tu sebab mmg syok 


4) Suka bunga ros ke lavender ?

Lavender.. sebab Purple Lavender tu mcm tenang je bila pandang... pastu suka sgt aroma lavender tu haaa.. wangi !


5) Nak buat apa kalau dapat 500k ?

Tak taulah nak buat apa dengan duit sebanyak tu sebab memacam boleh buat. Kalau boleh nak travel tempat paling best kat dunia. pstu baki duit tu simpan dulu KahkahKah..


6) Kalau ada chance, nak try bungee jump ke tak ? Kenapa ?

Yes memang nak sebab rugilah kalau tak cuba kalau peluang dah depan mata hahahahaha mungkin pengalaman tu sekali je seumur hidup. Tu kira macam cabaran berani mati lah wkwkwk


7) Masakan yang mahir ?

Masakan yang paling senang AHAHAHAHA tak boleh nak bgi detail sebab jarang masak benda sama huhuhu paling fav maggi kot :/


8) Ada diary ? 3 reasons ?

Tak.. tapi kalau setakat luahan atas kertas tu ada lah. Special diary takde hehehe


9)  Kalau jadi penulis novel nak cerita pasal apa ? *ooopss terskip soalan ni plk *

Cerita cinta hahahahahha.. tapi tk nk jadi writer pun sbb malas nak karang cerita.. kira mcm tk kreatif ah hehe


10) Tempat pertama kalau ada window shopping ?

Saya tak pasti maksud spesifik window shopping tu tapi saya bukan shopaholic hehe.... tapi saya suka pergi tempat yang ada skincare products huhu
.
.

Lastlyy, siap dah 10 answers hehehehe... bye 








Thursday, 24 December 2015

9 LITTLE THINGS ABOUT ME HEHEHEHE

Assalamualaikum warga bloggers !! Tis' my very first time answering questions from a blogger. Okay tipulah kalau kata tak excited. Sumpah teruja gila beb hahaha okay here we go xD . Haaa, by the way, hi Sarahhhhhhhh ! Thanks sbb tag saya eh ... aaaaa bestnya !!

Those are some questions that have been asked :


.
.

1) Nama panggilan dalam blog 

Hahaha sebenarnya saya pun tk tau nk bloggers panggil apa tapi saya rasa ramai yang selesa panggil saya FARAH kot .. Ok saya terima je lagipun maksud nama tu "gembira". Wish me happy all the time eh ;) 

2) Currently studying or working ? Kat mana ?

Saya masih belajar sekarang ni dekat SMK Tengku Ampuan Rahimah, Klang . Haa ada tak yang sekolah situ jugak atau ex- Starians ? Kalau ada, hai :) bolehlah bertegur nnt time buka sekolah huhuhu... STAR tu sekolah menengah kedua saya. Mula-mula sebelum pindah rumah baru, saya sekolah kat SMK Meru. Hmphhhhh rindunya Smk Meru. fuhh 

3) Paling minat dalam bidang apa ?

I have no idea psl bidang ni hahahahaha... tapi saya minat nak jadi cikgu sebab suka gila bab kena mark paper budak ni. Emm I hope my dream comes true hehe Aaamiin..

4) Suka baca buku/novel genre apa ?

Okay lets just be honest... I am a truly lazy person in reading. Sumpah saya tak suka langsung membaca hahaha.. mmg pemalas sgt ni wkwkwk ... Jadi mmg kena paksa diri ah nak telaah KOMSAS, Sejarah tu. Tapi, kalau tang study tu saya kenalah membaca jugak dan naturally saya mesti buat benda tu sbb nak berjaya kena usaha kan... Hahaha kalau nak spend time sesajer untuk baca novel tu, emm tak kot. I dont find it cheers me up. Sebab tu saya prefer study kat handphone daripada buku. 

5) Paling selalu buka blog pukul berapa dan hari apa ?

Saya buka blog tak tentu masa. Kalau ada mood, saya buka. Even kalau dh pukul 2 pagi, tapi mood tengah turn on time tu pun saya sanggup hahahaha.. Ngantuk pun saya layankan je.. Tapi, kalau mood tkde, boleh dekat setahun saya tak buka blog ni sampai ada gambar yang dah kena thumbnail HAHAHA.. Lepas PT3 ni, tetiba mood blogging ada. Haa mmg enjoy je bila berblogging .. HOORAYYYY 

6) Describe yourself personalities

Haa saya pun tak tau nak describe diri saya ni macam mana. Tapi, salah satunya saya ni penakut. Serius takut gila kat cicak dengan lipas ewwwwwwwww yucks ! Saya sanggup tahan kencing kalau ada cicak/lipas dalam tandas. Boleh dikatakan banyak kali saya berhenti RnR incase kalau saya nampak cicak kat dinding tandas tu. Pergh ngade2 gila kan ? tulah tapi ayah saya sabar je hehehehe..  dan banyak lagi tragedi lain berkenaan cicak dgn lipas tu. Ok trauma !!

7) Dah berapa lama/tahun berblogging ?

Emm memandangkan saya ni kejap suka blogging, kejap tak ha saya pun tak pasti. Mungkin lebih kurang setahun cmtu.. Newbie lagi tak ? huhuhu

8) Describe blog Sarahlalala 

Serius blog awak cute and simple je... Jauh lebih cantik dari blog saya okay huhu sedihnyaaa ! Owner nya ? emmm I sure you are a nice and friendly person. Have a good day always  and may Allah ease all your matters :)

9) Umur tahun 2015 ?

Saya baru form 3 huhuhuhu...

................................................................................

Okay selesai dah jawab semua soalan awak. Thanks sbb tag saya ..  In five days, HAPPY NEW YEAR  :) Bye xoxo




Saturday, 19 December 2015

Give Me Your Whitening Tips !!

Assalamualaikum gaiss :D

YAYYYY ada idea lagi nk buat post baru hehe... Hujung minggu ni korang buatpe je selain blogging ? ke ada yang tengah dalam holiday mood ? Happy holiday and have fun puas-puas eh supaya tkdelah sia-sia percutian korang tu pastu dptlah valuable memories.. Gittew ! Hmm tak dpt bayangkan lak keterujaan org yang tgh holiday kat overseas tu sambil main snowman ha yelah sekarang kan musim winter perghh bestnya beb.. InsyaAllah moga suatu hari nanti impian akan jadi kenyataan cewahh..


.
.

Ha so, this is another series of  #GiveMeYourSkincareReview ... Menarik tak ? Sape yang tk prnh baca lagi post tu, bolehlah singgah jap blog aku hahaha *nada promote* . Manalah tau ada beauty tips yang boleh bantu korang untuk menyelesaikan masalah muka ke atau nak tambah lagi tips pun boleh. Sangat dialu-alukan haa.. Nampak mcm lately ni aku semangat sgt kan nk post pasal beauty topic hahahaha takdelah.. Macam aku dah nyatakan kat post sebelum ni, kulit aku kan makin gelap sbb sunburn *haha tpi kulit mmg gelap pun :( * ha yelah takleh pakai apa2 selain amalkan ubat doktor tu je huhuhu...  In the same time, aku nak bantu perempuan kat luar sana yang nak pulihkan semula kulit yang dah burn, takpun yang saja2 nak putihkan muka wkwkwk aku tergolong dalam dua golongan tu.. Lumrah lah perempuan.. padahal natural beauty tu lagi lawo. Tapi, apa salahnya nak buat transformasi sikit kat diri untuk tahun depan kan... Ada ah penampilan baru jugak. Kira mcm self- appreciation lah.. Selagi tak melanggar hukum syarak ( mcm surgery etc. ) takpelah kan :) 
.
.

Sejak kebelakangan ni, mcm-mcm kita dengar local products yang boleh bagi kesan 3 hari pemutihan lah apa lah.. yang herannya owner products tu semua muda2 pastu tak tau pun kilang pembuatan dorang tu kat mana. Tengok2 je dah ada kelulusan KKM hahaha pelik bin ajaib... yang aku tau kebanyakan produk *tpi tk semua* beli kilo pstu rebrand. Ha tak hairan pun sebab aku banyak jumpa instashop yang jual krim lelong. Mcm2 gred ada plk tu *wahahaha jangan kecam saya*   Memang ah tagline tu betul-betul menjadi tpi tau tak kesan kat kulit dalam jangka masa yang panjang ? seram weyyy. Cuma yang aku percaya betul- betul hakiki lagi suci SAFI lah. Kann ? Tapi oklah sbb skrg benda camni dah disebarkan supaya semua aware pstu tak tertipu lagi dgn tagline cmtu. Bukan tak support produk Malaysia, emm tapi tulah...Ramai juga yang dah beralih ke drugstore products sbb lagi selamat dan diyakini haha cewahh.. Aku lagi percaya produk kat Guardian, pharmacy atau Watson tu sbb berkesan apa walaupun ada ingredients yang kalau boleh kita kena avoid mcm Paraben atau Fragrance/ Parfum. Dekat drugstore pun banyak pilihan. juga. Ikut engkau lah nak yang made in mana ha semua ada. It's your choice. Biar lambat, asal selamat. Lastly, happy ending yayy.


.
.

Aku pun takdelah pro sangat nak cakap pasal cara nak mencerahkan kulit ni. Jadi, aku minta sgt sesiapa yang ada pengalaman dari kulit gelap pastu sekarang dah cerah boleh lah bgi tips takpun cara yg selamat pstu berkesan eh. Bolehlah suggest DRUGSTORE PRODUCTS FOR WHITENING yang berkesan takpun home remedy pun okay ha lagi organik. Lagipun, aku tengah survey whitening product yg berkesan, tak oily, sesuai untuk sensetive skin ha yang penting tak undang breakout fuhh jaeball (please) .... Aku pun dalam research mencari skincare yang bagus, Jadi, sekali lagi aku minta bantuan korang untuk bagi pendapat kat comments space mcm sebelum ni. Aku dah baca satu demi satu komen tu OMGGGGGGGG aku appreciate gila awhhhh.. Thanks a lot commenters :) .
.
.

Sekarang ni aku tgh usha BIO ESSENCE TANAKA WHITE... hmmm tak taulah okay ke tak. Apa pendapat korang. Pernah try tak ? Cer komen sikit. Best tak pakai ni ? Nak cormfirmation yang bnyk and guess what ?!! produk ni dahlah mahal gila  arghhhhh T.T ... aku dah tengok banyak reviw. Ada yang kata okay dan berkesan, ada yg ckp breakout hmm wallahua'lam... Mungkin korang ada cadangan untuk whitening products yang far better than this ? Lets share it together. Deal ?

.
.

Akhir kata, aku pun dah penat menulis. Hahahahahahah aku harap post kali ni dapat amazing feedback juga mcm previous post heheh tinggi betul harapan aku.. Apa-apapun sape yang ada masalah mcm aku, DON'T GIVE UP AND LET'S KEEP IT UP haha okay ?  Usaha tu kan tangga kejayaan huhu oklah gua chaw.. Have a nice weekend ppl .. sekian. Bye :)
-2016's mission-


Thursday, 17 December 2015

Give Me Your Skincare Review !!

Assalamualaikum :D wawahhh makin rancak mood aku harini nk tulis blog. This is my second post for today. Tetiba trfikir topik menarik nk cerita ... okay so lets started it !!

JERAWAT ????!!!!!! ANDWAEEEEE T.T



Okay aku tahu jerawat ni satu benda yg digeruni gila oleh semua orang especially perempuan.. Ye dok ? Sape je tk nak muka flawless, licin, putih mcm artis korea kan.. Tapi, cuaca juga mempengaruhi kulit kita. Malaysia ni panas, lainlah Korea huhuhu...  Insecure habis bila muka dah penuh dengan jerawat. I lose my self- confidence seriously UGHHH .. Dah tumbuh kat muka tu satu hal, nak bunuh lagi jerawat tu. Dah bunuh pstu ada tapak peninggalan pulakk aihh... macam2. Syukurlah sesiapa yang muka floles tu eh ~.~
                                                                             .
                                                                             .
Aku ni salah seorang mangsa kezaliman jerawat. Tak silap, jerawat dah minat dengan muka aku ni sejak darjah 6 lagi kot. Faktornya mungkin sebab hormon juga kuikuikui... Menggerutu habis time tu. Tapi, aku still bersyukur (alhamdulillah) sebab jerawat yang timpa aku ni bukan jerawat yang menyakitkan mcm jerawat batu tu. cuma memburukkan pandangan jelah hmmm... Pejam celik dah lebih kurang 4 tahun kot muka aku tak sesuci time baby dulu :P.. Sebelum ni, memcm produk aku guna mcm Garnier, Safi lah bla bla... tapi takde kesan pun. Degil sgt jerawat ni !!

so, APA TINDAKAN AKU ?

Sekarang ni, aku dalam proses nak hilangkn semua jerawat tu. Aku dah decide nak pergi klinik pastu doktor pun bagi ubat antibiotik (doxycycline) untuk bunuh kuman, acne gel (T3 Mycin) dgn Vitamin C. Baru 2 minggu cmtu aku consume dgn sapu ubat tu. Bolehlah nampak kesan juga :) . Cuma kena sabar lah untuk mostly heal. Rawatan ni kena berterusan pstu kalau  stop  tak boleh tiba2. Slow by slow.


Doxycycline

ACNE PRONE SKIN CLEANSER ?                                                                                                      

Currently, aku guna 2 cleanser. First, aku guna Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Next, aku guna Hada Labo AHA/BHA Face Wash  . Tapi, aku prefer Hada Labo lagi kot sbb ada salicylic acid :) . Doktor mmg tak bagi pakai apa2 powder atau krim skrg ni. Cuma sapu T3 Mycin tu je. so muka dah gelap sikit huhuhu sbb tak protect dari sunlight. Emm tak kisah lah, asal licin .
.
.
Aku cadang nak try Bio Essence Tanaka White Day Cream nanti kalau muka dah ok sikit. Yelah nak cerahkan balik huhu.. APA REVIEW KORANG PASAL PRODUK NI ? OKAY TAK ? OILY KE ? BREAKOUT ? [ PLEASE GIVE ME YOUR REVIEW ABOUT THIS PRODUCT ] Write comments down below :)
.
.
Incase, aku alu-alukan sangat kalau korang nak share pengalaman korang in treating acnes, effective skincare or good tips. Komen je kat ruang bawah tu ye :) Lagipun, aku tengah mencari skincare paling selamat pstu organik untuk acne prone + sensetive skin like mine. Peh pehh harap sangat post ni tak hambar. I need your suggestions to achieve a flawless skin .. HELP ME :) Thanks :) bye.. May Allah bless you always 
-2016 's Mission-





Wednesday, 16 December 2015

Lets Start Blogging beb !

Good morning ! eh sebenarnya takdelah pagi sangat huhu Assalamualaikum bloggers :) may Allah ease your matters and have a nice day ppl !! 

.
.
Okay aku tak taulah kenapa baru-baru ni aku menaruh minat yang mendalam dalam bidang blogging ni *ayat poyo* Macam tetiba je aku semangat nk update blog, blogwalking, usha mana-mana Giveaway yang nampak best ( HAHAHAHA padahal sbb followers tahap "hidup segan mati tak mahu" je )... haishh sedih :( Aku mmg berhasrat nak deko sikit blog ni tapi hmm tak pro sangat bab-bab gitu. Nampak tak yang aku takde header sendiri secantik header korang ? *Im begging for header sponsor wkwkwk jk * aih hidup nk senang je semua nak orang sponsor takleh lah kan -,- okay aku sedar yang blog aku ni biasa dan simple sangat sampai takde orang pun nak jenguk blog ni hahaha sedih pastu dahlah PEMALAS nak post pape kan... Nak compare blog aku dengan bloggers lain ? fuhh mcm langit dgn bumi weh 
.
.
Aku berblogging semula ni pun sebab bosan kot asyik layan social networks je. Ye ah aku bukan famous mcm Anna Khayalan, Aizat Abd tu semua kan. Balik-balik scroll Twitter, Instagram, Facebook then start again ahh bosannya.. Instagram pun like gambar orang je, takde pun new posts. Nampak mcm school holiday aku aka leisure terbuang camtu je. Tak bermanfaat kan.. Apa lagi nak study chapter form 4, fuhh haram TAK ! Serius cuti ni mereput je atas katil, layan Youtube, cari skincare routine. Aipp tapi adalah kemas rumah tu kan ! 
.
.


Tahu tak air terjun cantik tu kat mana ? Haa tulah Air Terjun Gunung Ledang, Melaka. Fuhhh sumpah syok gila. Dulu time aku dtg, kotor je. Sekarang makk aiihh.. dah bersih lah. View kat sini amatlah tenang dengan bunyi airnya. Macam mana aku boleh sampai kat sini ? Kampung aku kat Johor je. Jadi, bila cousins semua dah balik kg, tu yang ramai2 pergi mengubang kat sini. Serius best sangat. Mula-mula mandi bawah je yg paras budak2 tu, lama-lama rasa tak best tu yang pergi kat puncak air terjun ni cewahhh.. Subhanallah cantik gila *speechless* 

Ada rezeki boleh melawat sini, kalau nk release tension ke apa kan.

............

Sedar tak sedar, aku take time sgt tulis post ni. Jam pun dah nk ke pukul 12 tghari . Hmmm dah tak pagi dah.. k gua chaww dulu bye 








GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

R.I.P ResultKu PT3 2015

HIHUHIHUHIHU Assalamualaikum xD

Nampaknya tarikh keramat, 14 Disember ambil keputusan PT3 pun dh berlalu.. Segalanya pun dh tercatat atas sehelai kertas A4 putih yang mmg tulah sebenar-benarnya keputusan aku. Hahahaha sumpah aku tk nervous langsung time nk amek result, ye ah dah tau markah pun time semakan tu, tpi certain subjek jelah. Macam lisan dgn Sejarah tak tau lagi. At least, dah boleh agak kan overall result aku. Kertas jawapan PT3 tu  disemak oleh cikgu aku sendiri. fuhh mmg down habis time cikgu math ckp yg aku bnyk careless buat jawapan hmm :( .. Haaa one more thing, kertas PT3 setiap sekolah adalah berlainan walaupun dalam daerah yang sama.  Sejujurnya, nak kata aku sedih sgt sbb dapat result cmtu, tak jugak. Happy pun tak. Takde feeling papepun hehe cewahh.. Result aku takdelah segempak mana pun mcm dak straight A's tu tpi bgi aku tak mengecewakan. Nak compare dengan trial pheww mmg teruk ah. Time trial PT3 mmg package ah sbb ada A, B, C dgn D.. D tu mcm DOGOL ah bgi aku hahaha fuh mmg spoil sgt. SO BAD OKAY ?!!! ehh dah lah, barang yang lepas jangan dikenang ! Bak kata orang, trial tu mcm "warm-up" je wkwkwk ayat pasrah....                          
                                                                                .
                                                                                .
Honestly, aku redha je dengan keputusan tu. Nak kata teruk sangat emmm... camtulah.
*CAUTION : gambar di bawah adalah suatu keputusan yang tidak patut diikuti.* Korang, upcoming PT3's candidates deserve better daripada ni kot :) lain lah aku baru second batch. hahaha syukur bkn batch pertama. kalau tak, teruk aku kena huhuhu. Jadi, tu lah keputusan aku asdfjkl ....


malunya Sains tu C T.T *tutup muka*
 .
 .
Sekarang ni lega dah habis PT3, takyah hadap lagi si PBS dgn kerja kursusnya Sejarah, Geografi. hahah bunyi mcm horror kan ? kk Sebenarnya tak pun >.<  Aku tak tahu mcm mana nk describe feeling tu bila habis PT3.. cuma rasa freedom sgt .. *CEHH BUKAN SPM PUN HUHU* over... Apa-apa pun nak dapat good result, kena struggle. Yeahh caiyokk !! FIGHTING !! 

Good luck calon PT3 :)

In a few steps, kita akan melangkah ke tahun baru, 2016 Wohooo.. Awal sangat kot nak wish Happy New Year skrg ni hehehe.. Emm next year aku dah masuk tingkatan 4. Tak tau lagi nak ambil aliran apa. Kalau kelas tu yang ditentukan untuk aku, hmm terima jelah. Aku akur je. Bak kata orang, follow the flows.. Serius aku takut nk naik form 4 ni sbb cormfirm lah pelajaran makin advance. Tak mcm dulu dah, satu subjek, satu paper huhu tkdenya kan... fuh i hope everything will going smoothly.

Azam 2016 ? emmm I wanna be a better person and success in life. Aku harap aku boleh adapt dengan classmates baru nnt huhu lagi2 aku tak pernah sekelas dgn non muslim AHAHAHHAHA sewdihh... Harap sangat aku boleh catch up setiap pelajaran dengan pandang pertama je EH ?! huhuhu.. 


Bye XOXO 
*Psst..teringin nak ada orang sponsor gift atau barang-barang untuk review. Cehh berangan je*

       



Saturday, 24 October 2015

Remaja Vs Crush

Yawww whaddupp !! Hi readersss !!

ok... Straight to the point !! *nada serius* hahahaha.. Tahun ni sekolah baru, life baru pstu tipu ah tkde sesiapa yang aku minat kan.. hmmm pls ngaku yang korang pun  ada crush !! Adat lah tu kalau manusia tk boleh lari daripada perasaan sukakan seseorang. Aku manusia biasa dan aku pun crush kat seseorang. Okay, crush ni apa ??

CRUSH ni bermaksud bila kau sukakan seseorang tapi dalam diam. Kiranya mcm one-love-sided gitu ha. Dalam masa yang sama, kau boleh dilabel syok sendiri atau bertepuk sebelah tangan. HAHAHAHHA ok itu menyakitkan. Tapi lain orang, lain cerita. Tak semestinya bila kau crush kat someone, chance engko untuk dia suka kau semula, tipis kan.. TIDAK ... Incase kalau kau berani, kau boleh confess (luahkan) .. hmmm benda ni paling susah kau nak buat melainkan kau cakap "nak confess". Itu senang. Just say C.O.N.F.E.S.S .. haaa yang tu paling mudah. Apa akan jadi pula bila kau dah ready nak berterus- terang kat crush kau tpi lastnya lain pula jadi ?

Aku tau memang menyakitkan kalau yang kau terima ialah REJECTION.. tapi orang cakap "belum cuba, belum tau". Lagi2 bila kau perempuan pastu kau pendam feelings yang mendalam kat lelaki tu pastu kau nak luahkan kat dia perasaan tu. WHATTDAA ??!!! Heh jatuh ah kan martabat kau kalau laki tu cakap "aku tak suka kau" in direct dgn memek muka yg dia mmg benci kau. Tapi, dengan cara tu lah kau takkan berharap walaupun rasanya sakit. Walaupun niat lelaki tu sebenarnya tak nak bagi kau harapan dan suruh move on.. Orr takyah crush sesiapa !! noted..  Kalau kau tetap nak confess dia, just fine ah ! Biasa lah setiap perbuatan mesti berisiko. Termasuk perbuatan paling senang kat dunia contohnya, tidur.  Kalau kau tidur pun berkemungkinan kau akan mimpi syaitonn paling seram *eh hahaha lari tajuk*. Antara expectation yang akan jadi bila kau confess :

1. Kau diterima dengan baik sebab lelaki tu pun suka engkau. ok itu UNTUNG. pastu korang pun berbahagia.. *haha ayat tu geli*
2. Kau kena reject tapi dengan cara yang baik dan dia still layan kau macam kawan lain. Orang camni aku suka sbb dia jenis open- minded pstu dia boleh fikir yang perasaan suka tu lumrah walaupun dia tak suka kau.
3. Kau di FRIENDZONE *wahahaha ini perit*. Dia mula prevent kau, pstu layan kau kasar dan tak nak pandang dan cakap dgn kau lagi. Ni lah yang akan membuatkan kau serik untuk confess lagi. then, kau end up biarkan je perasaan tu hilang dengan sendiri sbb ada bad history.


                                                

3 sebab tu ah aku pendam je perasaan crush tu sampai sekarang. Ye ah aku mana lawa pstu dah cormfirm awal-awal lgi kena reject sobs sobs T.T .. Sesiapa yang pernah confess tu mmg hati kental sebab korang sanggup ambil risiko. Aku pernah rasa nak luahkan kat "dia" sebab aku nak dia tau yang aku suka dia. Dia suka aku atau tak, terpulanglah. Perasaan tak boleh paksa kan. At least aku tau jawapannya. Sebaiknya takyah mengharap ah sbb nanti jiwa engkau juga yang sakit like "heart breaks to pieces" cehh.. Crush ni sometimes boleh jadi benda indah pada awalnya. Tapi lastly,kau akan dissapointed. Agak-agak ada hint yang kau rasa crush kau ni suka kau balik, kau confess ah. Kalau takde, biarkan perasaan tu MEREPUT wkwkwkwk.. Caution : jangan kau abaikan benda penting aka study kau bila kau crush kat seseorang eh ! Better kau approach je dia kalau kau suka dia. Just kawan rapat. huhu habis cerita !!

                                        
                                                       *yang ni paling best hehehe*

Kesimpulannya, pilihan dekat tangan kau. Sama ada let go atau confess :( .... Hmm think properly and act something based on the things you experience . Just simply don't make it complicated or disturb your mind and life. Senang cerita, pergi LANTAK  dgn your feelings -.- and enjoy the life. Take good care yourself and drink enough water sebab sekarang kan jerebu tengah teruk. Jangan sampai engkau tak nampak pulak crush kau sebab jerebu eh HA HA ..Okay byezzz xD

Sunday, 18 October 2015

CETAPHIL MOISTURIZING CREAM REVIEW

parappa paaaaaaaa YAYYYYY FINALLY I AM FREE FROM PT3 !!!!!! freedom aha aha ahaaaaaaa *dance*. It has ended about 3 days ago and i got the freedom at 4.30 P.M. because I took BAHASA ARAB as an additional subject. It was totally fun learning it.

It has been such a very lo00000oooo00ng time i didn't post anything on this blog. I saw many changes here as a few pictures of mine were blocked ughh idk *sigh* included my blog's header so I decided to delete it all away. yeahhhh im doing the good job gurlll.. because they are too messy !!

Andddd today i am here to make a product's review.  ehh lupa Assalamualaikum people !! :)
Since i am immensely addicted to skincare products, i do make a lot of research on how to get rid of acne. I SEARCH A LOT ! A LOT OK !! Does it clear ? I am currently experience breakout haha but actually my skin is acne prone since i was 12.

so here it is 

I have bought this at a pharmacy in Setia Alam. It is a bit pricey. You guys can check the price here at guardian . 

Description : A superior system of extra-strength emollients and humectants that binds water to the skin preventing moisture loss, Cetaphil Moisturizing Cream gives long-lasting hydration on your skin, keeping it soft and moist.
  • *Suitable for chronic dry skin
  • *Ideal for hands, feet, elbows and knees
  • *Contains sweet almond oil, a natural emollient
   How do it works on my skin ? It is absolutely bad... It is so sticky the moment I applied it onto my skin. It is seriously greasy and doesn't absord into my skin very well. It doesn't cause me breakout but i don't feel comfy with it. However, i have to admit that Cetaphil is just a good brand without any harmful chemicals such as fragrance or parfum. I have ever tried the Cetaphil Gentle Skin Cleanser and this is suits on my skin in overcoming the breakout. YESS I love it..  but when it comes to the moisturiser, it is not good. It makes my skin looking dull and darker. It is maybe because i have an oily skin but what's the function to claim that it suits for sensetive skin ? or yeaa I see . It suits for the combination skin (dry + sensetive)... :( To those who have oily skin but wanna try this out, JUST STOP YOUR INTENTION. Try to use a moisturiser which is oil-free and contains spf. Change your perception that using moisturiser will produce you more oil and acnes. It is WRONG. I suggest this moisturiser to those who have chronic dry skin. But, the gentle skin cleanser is suitable for everyone. 

RANT : 2/5

  GOOD NEWS : Guysss, if you never heard about this product and want to try this, you can purchase the sample of Cetaphil by clicking here . It will give you free now. Hurry up and grab it as soon as possible. Btw, i have got one mine hehehe.. There are the gentle skin cleanser and moisturising cream in it..


That's all from me and I hope this post will help you guys a lot. Write your comments and opinions about this product below xD.. Thanks XOXO 



*free desserts picture for the readers HAHAHAHA